Hvis du vil sende et manuskript... Så læs lige dette først!

Hvilke typer historier søges? 
H. Harksen Productions udgiver primært historier indenfor horror-genren. Ofte er der tale om historier inspireret af H. P. Lovecraft eller Cthulhu Mythos-genren. Der udgives dog også andre bøger inden for fantastisk litteratur. Du kan se, hvilke projekter og genrer forlaget for tiden søger materiale til ved at klikke på HISTORIER SØGES. Det er også dér, du kan læse om krav til antal ord (det varierer fra projekt til projekt).

NB! Umiddelbart er det noveller, der søges—og kun til de igangværende projekter—men har du et brandgodt romanforlæg som er indenfor dette forlags principielle rammer, så send gerne en kort mail med information om antal ord, samt en synopsis af handlingen, før du sender manuskriptet.

Formelle krav til alle manuskripter
Forlaget læser kun manuskripter som er i enten Microsoft Word-format eller OpenOffice-format. Der må ikke være sær-indstillinger af nogen art. Undlad at bruge f.eks. Words ”Typografier”-indstillinger.

Brug af kursivfed og understregning accepteres. (Understregning dog kun, hvis der af en konkret grund i historien er brug for en understregning et sted—ikke som erstatning for kursiv. Det var kun i gamle dage, folks, før PC-tiden!)

Centrering af tekst, tvungne lige marginer, brug af sidehoved og andre fancy indstillinger er forbudt. Det ser meget pænt ud, når man printer den slags ud derhjemme, men det er et hyr uden lige, når man som forlag skal arbejde med det. (Tro mig—det fandt jeg ud af i forbindelse med de første udgivelser.) I forbindelse med afsnitsindrykning skal du desuden benytte Tabulatortasten, ikke mellemrumstasten eller andet.

Titlen på novellen skal STÅ MED STORT (mao. her skal du bruge Shift/Caps Lock-tasten), evt. også i FED. Har du behov for afsnitsoverskrifter i novellen, så skriv dem med fed. Ligeledes vil jeg ikke se dobbelt linieafstand imellem hvert afsnit (med mindre det er decideret scene-skift). Benyt her Enter efterfulgt af omtalte Tabulatortast, tak.

Teksten skal være enten Times New Roman eller Garamond. I begge tilfælde i str. 12. Al tekst skal være venstre margin. Det er fint, hvis der er dobbelt linieafstand hele manuskriptet igennem, men 1½ og 1 linies afstand accepteres også, hvis bare alle andre formelle krav er fulgt.

På første side af historien skal der øverst stå dit navn, postadresse, e-mail adresse, tlf.nr. (det kan jo være, det bliver aktuelt at ringe til dig), samt antallet ord i novellen. (Bemærk sidstnævnte: Antal ord, ikke antal tegn. Der er stor forskel!)

I selve mailen skal du oplyse, hvor mange ord historien er på. Du er velkommen til også at skrive lidt om dig selv og gøre opmærksom på evt. tidligere udgivelser. Det er dog først og fremmest historien, som bliver vurderet.

Overholdes minimumskravene ikke, vil manuskriptet ikke blive læst. Der gøres ikke undtagelser. Så af hensyn til dig selv og din gode historie, så sørg for at de er fulgt.

Andre formelle krav 
Historien må som udgangspunkt ikke tidligere have været udgivet.

At sende
Når du har sørget for at dit manuskript opfylder ovennævnte krav, så sender du bare filen til forlaget: h.harksen.productions@gmail.com 

I mailens subject line skriver du PROJEKTETS TITEL: Novellens titel. [Eks. HPLMYTHOS.DK #2: Rædslen fra Vamdrup.]

Så vedhæfter du manuskript-filen og trykker ”send”:-)

Jeg glæder mig meget til at læse din fortælling.